На Херсонщині зменшилось виробництво м’яса

За 2017 рік господарствами у сі х категорій вироблено 65,3 тис. т м ’ яса в живій масі, що на 3,1% менше, ніж у 2016 році, молока – 293,4 тис.т (на 0,9 % менше), яєць – 1023,1 млн. штук (на 0,6% менше), повідомляє обласне управління статистики.

В сільськогосподарських підприємствах області виробництво м’яса та яєць зменшилось на 13,4% та 0,3% відповідно, а молока збільшилось на 4,9%. Середній надій молока від корів, які були на початок року, в порівнянні з січнем–груднем минулого року, збільшився в сільськогосподарських підприємствах (крім малих) на 429 кг і склав 7056 кг.

За розрахунками, в усіх категоріях господарств на 1 січня 2018р. кількість великої рогатої худоби зменшилась проти 2016 року на 3,0% (у т.ч . корів на 2,2%), свиней на 17,2%, овець та кіз на 6,7% та птиці на 13,8% .