Як повідомляє прес-служба ГУ Держпродспоживслужби Херсонщини, заслухавши інформацію начальника Новотроїцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, щодо виникнення високопатогенного грипу птиці в селі Заозерне Каховського району Херсонської області та на виконання протоколу № 4 від 30.12.2020р засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Херсонській обласній державній адміністрації «Про виявлення високо патогенного грипу птиці в с. Заозерне, Каховського району та вжиття відповідних заходів щодо недопущення розповсюдження високопатогенного грипу птиці по території Херсонської області», державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Новотроїцькій районній державній адміністрації вирішила:
- Взяти до відома викладену інформацію та вжити відповідних заходів щодо недопущення виникнення високопатогенного грипу птиці на території Новотроїцького району.
- У зоні нагляду (с. Чумацький шлях, с. Софіївка, с. Катеринівка) провести заходи по обліку чисельності птиці по видах; встановити постійний нагляд за клінічним станом домашньої птиці; заборонити переміщення домашньої птиці, добового молодняку, яєць, пір’я; на період карантину по грипу птиці заборонити полювання на дику пернату дичину по всій території Новотроїцького району.
- У разі виявлення захворювання та/або загибелі птиці на території мисливських угідь району інформувати Новотроїцьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.
- Створити матеріальні резерви для екстреного розгортання карантинних ветеринарно-поліцейських постів та супутніх матеріалів.
- Вжити невідкладних заходів по припиненню діяльності стихійних ринків, місць торгівлі живими тваринами, птицею та продуктами тваринного походження. Забезпечити контроль за несанкціонованим переміщенням тварин та птиці по автошляхах району.
- Забезпечити проведення роз’яснювальної роботи серед населення ,мисливців щодо заходів профілактики грипу птиці.
Читайте також: Затверджено протиепідемічні заходи для закладів громадського харчування